Opleidingen

In samenwerking met experts van de Vlaamse universiteiten, Kom op Tegen Kanker en het Cédric Hèle instituut, organiseert AXXON een nieuwe opleiding KineCoach Oncologie. Het betreft een vorming, voornamelijk bestemd voor de eerstelijnskinesitherapeut als referentiekinesitherapeut in de oncologie.

Daarnaast voorziet AXXON een modulaire opleiding KineCoach. Deze bestaat uit één basismodule, aangevuld met vier doorstromingsmodules gericht op cardiale revalidatie, obesitas bij kinderen en adolescenten, obesitas bij volwassenen en diabetespatiënten.

Deze navormingen hebben als doel om kinesitherapeuten op het werkveld te bekwamen in het domein van de cardiologie en de inwendige -en metabole stoornissen.

De module oncologie is een losstaande module. Deze kunt u volgen zonder de basismodule te volgen. Deze opleiding bestaat uit een onderdeel verplichte zelfstudie via e-learning met een online evaluatie, gevolgd door 4,5 lesdagen. U geniet van een early bird-tarief voor deze module indien u inschrijft voor 29 februari 2020.

De modulaire opleiding KineCoach bestaat uit een basismodule die u vooraf verplicht moet volgen. Daarnaast kunt u kiezen uit één of meerdere vervolgmodules om te volgen.

De basismodule bestaat uit ongeveer 14 lesuren, gespreid over 2 lesdagen. Deze module dient eerst succesvol te worden doorlopen alvorens u een vervolgmodule kan volgen.

De vervolgmodule cardiale bestaat uit een onderdeel verplichte zelfstudie via e-learning met een online evaluatie, gevolgd door 3 lesdagen.

De vervolgmodule Obesitas bij kinderen, adolescenten en volwassenen bestaat uit een 18 lesuren (3 dagen) en de vervolgmodule (pre-)diabetes type bestaat uit ongeveer 12 lesuren. (2 lesdagen).

De vervolgmodules kunnen los van elkaar gevolgd worden, op voorwaarde dat de deelnemer geslaagd is op de basismodule.

In de vervolgmodules komen zowel theorie als praktijk aan bod. Het docententeam bestaat uit experts in dit domein, die hun cursusmateriaal hebben gebaseerd op de actuele wetenschappelijke evidentie. Aan het einde van elke module wordt telkens een evaluatie voorzien.

Voor de modaliteiten klik hier.
Voor het cursusschema klik hier.

De opleiding belicht

Er verscheen een artikel over het KineCoach®-project in het juni-nummer van het Vlaams Tijdschrift voor Diabetologie.

Download hier het artikel.

Hoe word ik KineCoach®?

kinecoach diabetes

kinecoach obesitas

kinecoach obesitas

kinecoach cardio

kinecoach onco

kinecoach reumatologie

Info modaliteiten

Cursusschema 2022-2023

axxon